top of page

Mindfulness

"‘Beoefening van mindfulness betekent op een speciale manier oplettend zijn: bewust aanwezig zijn in het hier en nu, zónder te oordelen"
 
Jon Kabat-Zinn, 2003
« Op welke manier kan ik met piekeren omgaan  … ? »
« Ik heb nood aan rust …. »
« Ik ben bang ineen te storten onder de druk van de stress op het werk … »
« Hoe kan ik een betere work-life balance ontwikkelen!”

Heb jij ook te kampen met stress? Heb je nooit echt de tijd om daar even bij stil te staan?

 

Mindfulness nodigt je uit om dat juist wél te doen. Roep jezelf een halt toe en kijk op een andere manier naar wat er allemaal rond jou gebeurt. Wees nieuwsgierig, negeer niets en onderdruk de neiging om te vluchten of te oordelen.

 

De rivier van het leven

 

Ik moet je niet vertellen dat  het leven geen lange, rustige kabbelende rivier is. Soms is die stroom wel degelijk kalm en vredig. Maar van het ene op het andere moment kan je in een stroomversnelling of een draaikolk belanden. Ziektes, gebeurtenissen in de professionele- of de privésfeer doen zich onverwacht voor en kunnen heel wat stress veroorzaken bij jou. Wat op zijn beurt kan leiden naar het ontstaan van ziektes...

 

Tijdens de opleiding die ik geef, trainen we jouw geest. Daardoor bevrijden we die van  automatische patronen die vaak de bron zijn van onrust en emotionele moeilijkheden. Via mindfulness ontwikkelen we  je vermogen om op een andere manier te kijken naar je  ervaringen. Mindfulness is  'another way of life' en kan voor jou een echt keerpunt betekenen.

Verdraagzaamheid, mildheid en geduld tegenover jezelf en de anderen zijn andere attitudes die eveneens tijdens deze training ontwikkeld worden.

  

Je lichaam als stressdetector

 

In een auto beschik je over een waarschuwingslampje dat oplicht als je bijna geen benzine meer hebt. Ook je lichaam beschikt over een dergelijke detector. Het zal je duidelijke signalen geven als je er bijna door zit. Zoals spanningen, pijn, vermoeidheid, slaapstoornissen.

Heel vaak negeer je echter die signalen en blijf je maar doorgaan. Herken je dat?

Op lange termijn kan dit nefast zijn. Want als op een bepaald moment de "brandstof" op is, dan stopt het gewoon en kan je niet meer verder.

Via mindfulness leer ik je bewust te worden van alle signalen die je lichaam je geeft. Ik zal je helpen om ziektes, verwondingen en spanningen te vermijden.

Het (on)bewustzijn

 

Weet je dat je in het dagelijkse leven grotendeels op "automatische piloot" functioneert? Je kan zelfs "afwezig" zijn gedurende een groot deel van je leven, zonder er ook maar bewust van te zijn.

De ijsberg hiernaast beeldt de menselijke geest goed uit. De top boven water vertegenwoordigt de momenten van bewust zijn. Zoals je kan zien, is dat slechts 10%. 90% van de ijsberg bevindt zich dus onder water! En dat is een belangrijk gegeven want onder de wateroppervlakte ligt ook onze creativiteit en ons oplossend vermogen...

 

De effecten van stress op jouw psychologisch en lichamelijk niveau worden vooral bepaald door de manier waarop je naar stress kijkt en hoe je ermee omgaat. Met alle gevolgen vandien als je het niet goed aanpakt.

 

Nochtans heb je meer macht dan je denkt! Via mindfulness leer ik je om een stapje terug te zetten en beter, anders om te gaan met al die moeilijkheden. Met behulp van de Mindfulness oefeningen leer je in het hier & nu te leven waardoor je je eindelijk realiseert wat je aan het doen bent terwijl je het doet. 

bottom of page