top of page

De Training

"‘Beoefening van mindfulness betekent op een speciale manier oplettend zijn: bewust aanwezig zijn in het hier en nu, zónder te oordelen"
 
Jon Kabat-Zinn, 2003

Wil jij je welzijn op een actieve wijze verhogen? Ben je bereid om daar een engagement voor aan te gaan? Dan is mindfulness zeker iets voor jou.

 

Tijdens de mindfulnesstraining leer ik je de rust en helderheid in jezelf terug te vinden. Ik zal je helpen om beter om te gaan met alles wat op je pad komt.
De hoofdthema's die we samen aankaarten, zijn je lichaam zelf, je gedachten, je emoties, de stress en de communicatie met anderen. Ik leer je door middel van eenvoudige oefeningen om even halt te houden, om opmerkzamer te zijn en om bewust om te gaan met wat zich aandient op jouw levensweg.

Deze training heeft niet als objectief al je individuele problemen op te lossen. Via mindfulness leer ik je de dingen op een andere, betere manier te zien, wat enorm stressverlichtend werkt.

Deze training is zeer ernstig opgevat en vereist een echt engagement van jou. Het leerproces omvat onder meer oefeningen voor bij jou thuis. Om een echte verbetering in je  dagelijkse leven te kunnen bereiken, raad ik je aan om ongeveer 20 - 30 minuten per dag te oefenen.

Voetnoot

 

Deze methode is niet aangewezen bij acute depressie, onstabiele bipolaire stoornissen, aandachtsstoornissen, psychologische stoornissen als gevolg van lichamelijke, emotionele of seksuele mishandeling, dissociatie, terugkerende paniekaanvallen, psychotische stoornissen (hallucinaties, waanideeën).

bottom of page